Вашият компютър не е преинсталиран отдавна? С времето са се получили грешки в системата? Наличието на вируси е предизвикало срив и дори изчистването им не помага? Рестартира се? Работи бавно?

Може би е крайно време за преинсталация. Понякога просто е по-добре да започнеш на чисто, вместо да се опитваме да спасяваме една остаряла с времето и „полумътрва“ операционна система. Операционните системи на Microsoft – Windows имат неприятното свойство да стареят. Дори да не използвате рисково компютъра и да инсталирате и деинсталирате всякакви приложения, след известен период винаги се налага преинсталация. Буферите на системата се претъпкват. В следствие на това започва да работи по-бавно. Освен това, с времето се генерират множество грешки, повечето от които остават невидими за обикновеният потребител. Без да знаете защо мястото на диск C вече е свършило, а няма видими причини за това. Да. Това е отново белег за един остарял Windows и една преинсталация би решила проблема. Всичко това бавно и неусетно кара Вашият компютър започва да „влачи“.  Редовната реплика, която чувам е „Ще го дам на комшийчето. То разбира от инсталации. Преди три месеца пак той ми го преинсталира.“. Ето тук идва сериозната Ви грешка. Инсталацията на операционна система съвсем не е толкова проста работа „Да кликаме на Next, Next….“. По време на инсталационният процес има много важни детайли, на които комшийчето едвали би обърнало внимание. Това правило всъщност не важи само за инсталацията на Windows, а и на всички останали приложения след това. Почти всички от безплатните приложение днес включват в инсталациите си и допълнителен софтуер или код, който променя настройките Ви. Така се оказва, че имате програми, които не знаете кой и за какво е сложил и вместо да търсите с Google по подразбиране Ви се отваря безмислената търсачка Ask.com. Много често браузърът Ви започва да прилича на картинката отдолу. И най-важното – ЩЕ ЗАПАЗИМ ИНФОРМАЦИЯТА ВИ.

Too many toolbars

Ако инсталацията бъде направена умело и с правилните софтуерни настройки ще усетите дори, че компюрът Ви е по-бърз. Няма да е необходимо да преинсталирате компютъра си на три месеца.Една дорбра инсталация би могла да Ви издържи години (освен ако не използвате рисково компютъра си). Наша основна цел, когато инсталираме операционната система е клиентът да получи компютъра си готов за работа. Всички необходими настройки, приложения и функционалности са включени в цената. Доплаща се единствено инсталацията на специализирани програми и игри.

Всички програмни продукти изискващи лиценз се инсталират само със софтуер предоставен от клиента и при предоставяне на необходимите лицензионни атрибути, доказващи собствеността на продукта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.