В последно време все повече потребители се оплакват от нестабилност на браузърът на Mozilla – Firefox. Оказва се, че драстично по-голям процент от тях са собственици на графични ускорители на nVidia и най-често на по-ниските класове видеокарти. Добрата новина е, че тук не става дума за хардуерна несъвместимост. display driver stopped respondingПроблемът най-вероятно от една страна е в добавката Adobe Flash Player, а от друга в драйверите на графичните карти.

Наблюдават се няколко проблема. Най-често започва досадно премигване на дисплея и завършва с рестартиране на драйвера, след което операционната Ви система изписва, че драйверът Ви е се е сринал и успешно се е рестартирал (Display driver stopped responding and has recovered). В другият случай Firefox крашва безпричинно, докато работите. И двете явления са особено неприятни.

Най-често този проблем се е решавал с инсталирането на последния ъпдейт на драйверите, но не винаги. За съжаление в повечето случаи се налага потребителите просто да сменят браузъра, който използват и проблемите се решават.