Нов метод за подпомагане на бездомниците в САЩ стартира като проект. Проектът се казва Homeless Hotspots и предстявя един модерен начин за подпомагане на бездомниците. В град Остин (Тексас) са наети 13 души, като подвижни дистрибутори на мобилен интернет. На всички са раздадени 4G рутери и рекламна тениска с надпис “I’m A Hotspot”, както и номера за изпращане на дарителски SMS, който дава право на използване на мрежата. Дарение може да се направи и чрез PayPal. Така всеки, който е в близост може да се свърже към интернет посредством бездомният дистрибутор, след като направи дарение.

Компанията BBH Labs, която е инициатор на проекта нарича кампанията благотворителна. Всички набрани средества ще бъдат за подпомагане на бездомниците, наети като дистрибутори.Clarence - I'm a hotspot

Биографиите на подвижните интернет дистрибутори, както и информация за проекта можете да видите в сайта Homeless Hotspots. На страницата има и карта с местонахождението на всеки от наетите бездомници. Точно в момента се вижда, че всички са се позиционирали около Austin Convention Center, където се провежда конференцията SXSW Interactive.

Всяка добра идея си има и своите противници. Много бързо се намериха организации, който да обвинят проекта за това, че използват хората като оборудване.